Origen

L’origen de la nostra escola

El col·legi Santa Dorotea va ser fundat el 1886 per la Congregació de les Filles de Maria Auxiliadora, coneguda familiarment com les Salesianes de Don Bosco, gràcies a una donació que va fer Dorotea Chopitea del terreny i de la torre Ginorella ubicada al barri de Sarrià de Barcelona.

Des de llavors, la nostra tasca educativa ha estat sempre vinculada a la família salesiana amb la finalitat d’educar als infants i joves des de l’amor, la confiança, els vincles afectius i el respecte.

Orígens de les Salesianes

Les Filles de Maria Auxiliadora són una congregació fundada per Sant Joan Bosco (Torí 1815-1888) i per la cofundadora, Maria Mazzarello (Mornese 1837-1881).

Joan Bosco va dedicar tota la seva vida a l’educació dels joves més pobres, des d’un estil educatiu basat en la prevenció i l’amor, que trencava amb els esquemes de l’època.

Al mateix temps, Maria Mazzarello, treballava per ajudar a les noies més pobres del seu poble.

El 1864 Joan Bosco va conèixer Maria Mazzarello i van decidir emprendre un projecte comú a favor de l’educació de la joventut: el que feia Don Bosco pels nois, Maria Mazzarello ho faria per les noies.

D’aquesta manera, el 5 d’agost de 1872, neix l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora, les Salesianes de Don Bosco. Des de llavors i fins l’actualitat, les salesianes s’han dedicat a crear nous projectes relacionats amb l’àmbit educatiu i social adreçats a infants i joves.

Actualment, la Congregació de Salesianes està formada per més cent mil religioses i seglars, amb un total de 81 províncies a tot el món.

És una congregació religiosa internacional i el seu objectiu principal, juntament amb els Salesians, és la formació integral del jovent.

Amb els Salesians, comparteix el Sistema Preventiu com a model educatiu, basat en la presència continuada i activa dels educadors/es per i amb els/les joves.

L’alegria salesiana i l’ambient de família són els els pilars bàsics de l’educació salesiana.